Positief oordeel inspectie over ggz-zorg tijdens de coronacrisis

18-09-2020 - Frans Bruijns - GVPQ - Content- en webbeheerder - 20 views

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft vandaag een sectorrapportage gepubliceerd over de manier waarop de ggz-sector de afgelopen zomer is omgegaan met de coronacrisis. De inspectie concludeert dat er goed is samengewerkt en op professionele wijze vorm is gegeven aan het bestrijden van de coronacrisis.

Directeur van de Nederlandse ggz Veronique Esman: “Door de hele sector is keihard gewerkt om de patiëntenzorg doorgang te laten vinden. Dat de inspectie dat positief waardeert is een compliment voor alle zorgprofessionals in de ggz. En de geleerde lessen van de afgelopen periode helpen ons voorbereid te zijn op de komende maanden.”

Groot aanpassingsvermogen
In het rapport schetst de inspectie de manier waarop instellingen zich aanpasten aan de plotselinge crisis: "De inspectie ziet dat er in de Coronacrisis ontzettend veel op de sector is afgekomen en dat de sector dit veerkrachtig en voortvarend heeft opgepakt." Ook is de inspectie lovend over de samenwerking tussen partijen: "Zorgaanbieders stapten op tijd over op een crisisstructuur en beleid werd afgestemd. De besmettingen zijn beperkt gebleven en de continuïteit van zorg was voor de meeste cliënten geborgd."

Lees verder op denederlandseggz.nl.