Aanbesteding EPD

Frans Bruijns - GVPQ - Content- en webbeheerder - 999 views

Bij de gezamenlijke aanbesteding van een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) in 2010 voor een groot aantal GGZ-instellingen, is gekozen voor mijnQuarant, het EPD van PinkRoccade GGZ voor de Geestelijke Gezondheidszorg. Een belangrijk onderdeel van de aanbesteding was de oprichting van een gebruikersvereniging om mijnQuarant te blijven ontwikkelen en vernieuwen aan de hand van de ervaringen van de eindgebruikers. In 2011 is de Gebruikersvereniging PSYGIS Quarant tot stand gekomen. In juli 2017 verlengde de gebruikersvereniging haar samenwerking met PinkRoccade GGZ. Lees voor meer informatie het persbericht
 
De volgende instellingen zijn lid van de gebruikersvereniging: AltrechtArkin, Emergis, GGz Breburg, GGZ inGeest, GGZ Rivierduinen, Mondriaan, Parnassia Groep, Reinier van Arkel, Vincent van Gogh, Yulius, Zuyderland GGZ.

PinkRoccade GGZ werkt nauw samen met de gebruikersvereniging. In co-creatie met de aangesloten GGZ-instellingen ontwikkelt en vernieuwt PinkRoccade GGZ mijnQuarant. Op deze wijze verbeteren de GGZ-instellingen hun zorgverlening aan de patiënt en verbetert PinkRoccade GGZ haar product.

Uitgangspunt is de ontwikkeling van een intelligent en functioneel rijk EPD dat bestaat uit koppelbare modules die geschikt zijn om gestandaardiseerd informatie uit te wisselen met verschillende (GGZ-) systemen.

Betere zorg
Het uitgangspunt van mijnQuarant is betere en doelmatige zorg voor de patiënt. Een goed EPD zorgt ervoor dat alle informatie die bij een GGZ-instelling aanwezig is, gemakkelijk en op maat beschikbaar is. Zo moet de behandelaar snel kunnen beschikken over de voorhanden zijnde patiëntgegevens als voorgeschiedenis, medicijngebruik, afspraken en die kunnen wijzigen. Het secretariaat op haar beurt moet eenvoudig de administratieve gegevens kunnen invoeren en wijzigen.
 
Bezoek voor meer informatie over het EPD mijnQuarant de website en de LinkedIn pagina van PinkRoccade GGZ.